Het thema van de Eritrese Festival Holland


Hier in Nederland, elk jaar, vooral tijdens de zomer periode, zijn er verschillende festivals van Nederlandse afkomst en andere onderdanen die plaatsvindt in verschillende steden.
De Kwaku Festival van Suriname mensen in Amsterdam, Thailand Grote Festival in Amsterdam, Viva Brazil Festival in verschillende steden van Nederland en Milkshake Festival in Amsterdam zijn een paar voorbeelden te noemen.

Al deze festivals hebben een ding gemeen, ze zijn culturele evenementen waarbij de Nederlandse samenleving en de verschillende gemeenschappen daarbinnen worden gepresenteerd en gevierd. Dergelijke pak naturen viering een reeks van multi-culturele en historische verwante performances, muziek en eten op locaties in heel Nederland.
De Eritrese Festival Holland is een van de jaarlijks georganiseerd cultureel festival dat plaatsvindt rond deze tijd van het jaar.
Dit jaar is de Eritrese gemeenschap in Nederland zal houden zijn 10de Eritrese Festival Holland op 19 juli tot en met 21 in de stad Rijswijk, vlakbij Den Haag, op een mooie locatie met de naam Event Plaza.

Nu in zijn 10e editie, de Eritrese Festival is een traditionele multiculturele bijeenkomst gericht op mensen en culturen samen te brengen voor een levendige combinatie van eten, drinken, dans en sport. En het is ook een manier van het bevorderen van Eritrese cultuur aan de Nederlandse Vereniging en andere gemeenschappen en onderdanen die in Nederland wonen.
Eritrea heeft negen etnische groepen met elk een jarenlange eigen taal, cultuur en leeft zij aan zij voor tientallen jaren die het land geeft een rijke culturele geschiedenis. Vandaar dat de vredelievende leden van de Eritrese gemeenschappen in Nederland zijn erg trots om hun cultuur te introduceren door middel van het jaarlijkse Festival.

Een ander belangrijk onderdeel van het programma van het festival is de verschillende sportactiviteiten zoals voetbal daags toernooi, jeugdteam wedstrijden waar vele teams (van verschillende leeftijden) strijden gedurende het festival om hun handen te krijgen op trofee van de winnaar.

Deze zeer succesvolle festival zal naar verwachting aantrekken van meer dan 3.000 bezoekers uit Nederland en het buitenland. Naast de reguliere programma's, de Eritrese festival biedt traditioneel ook voor kinderen en jonge talenten een podium voor een toneelstuk rug toont, kunst, zingen en spelen muziek, teneinde hen de mogelijkheid om de volgende stap van hun mogelijke loopbaan te nemen om te geven en om te leren meer over hun cultuur en afkomst.
Voor zover de Eritrese Festival Holland betreft, het is een festival dat staat voor alle geledingen van de samenleving, maar vooral omdat hij een kind vriendelijke gebeurtenis, want het is zeer gedisciplineerd en veilig evenement deel te nemen aan. Het festival beperkt zich niet definiëren als kunst, theater of muziek evenement, maar als een combinatie van alle met de kruisbestuiving tussen elke disciplines.

Er is zo veel voor het oog als voor het oor bij Eritrese Festival omdat het gebruik maakt van een ander thema voor het evenement elk jaar. Dit thema richt zich op de ontwikkeling van de vredelievende Eritreërs samenleving in Nederland en de uitdrukking van hun duidelijke boodschap van liefde, respect, vrijheid en tolerantie van Eritrese culturen, alsmede het stimuleren van de jongeren om meer over de waarde en respect andere culturen te leren.
Iedereen is welkom om deel te nemen en genieten van de rustige, mooie en kleurrijke Eritrese Festival Holland 2013.

Door Gebre Fessehazion
2 juli 2013
Amsterdam
De Nederland


Comments

Popular posts from this blog

The 28th Anniversay of Fenkil Operation will be celebrated in Amsterdam